Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
>Lapset ja Nuoret
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Unelmien liikuntapäivä, Tietävälä
Uutiset
SM-keskimatka
Siirille hopeaa
Muokattu:28.5.2023 >>Lue
Jukola päiväleiri 21.5 Porvoossa
Jukola päiväleiri 21.5 Porvoossa
Muokattu:15.5.2023 >>Lue
Kutsu kaveri rasteille
15.5 Viikarissa ja 22.5 Kärmekalliossa
Muokattu:12.5.2023 >>Lue

Lapset ja Nuoret

 
 
Rastivarsat tarjoaa lapsille ja nuorille eritasoisia ryhmiä niin suunnistuksen opetteluun, luonnossa liikkumiseen kuin tavoitteelliseen harjoitteluunkin. 
 
Noudatamme kaikessa toiminnassa Suunnistusliiton Reilua Peliä Rasteilla -periaatteita. Olemme myös Olympiakomitean auditoima Tähtiseura lapset ja nuoret kategoriassa. 
 
Lajia harrastetaan erimuodoissa ja pyrimme tarjoamaan mahdollisuuksia myös siihen kauden mittaan - esim. sprinttisuunnistus, pyöräsuunnistus, pimeäsuunnistus, jne. Suorituspaikka ei pysy samana vaan ryhmät kokoontuvat eri paikoissa. 
 
Suunnistajan polku Rastivarsoissa
 
 
 
Hippo-suunnistuskoulu 
 
Hippo-suunnistuskoulu tarjoaa 5-14 vuotiaille mahdollisuuden suunnistuksen oppimiseen, liikunnan harrastamiseen ja kilpailutoimintaan lapsen omien kykyjen ja toiveiden mukaisesti. Suunnistuskoulun tavoitteena on saada suunnistuksesta ja liikunnasta lapsille hyvä ja innostava harrastus. Suunnistuskoulu toimii hyvänä reittinä lajin pariin. 
 
Harjoitukset pyritään aloittamaan alkuverryttelyllä/leikillä ja sisältävät teeman mukaisen taito-osuuden. Suunnistuskouluun tullessa ja sieltä lähdettäessä ilmoittaudutaan järjestäjille. Tällä varmistetaan että kukaan ei jää maastoon. Suurin osa harjoituksista on ohjaajan avustuksella tehtäviä, kenenkään ei tarvitse pelätä metsään eksymistä. 
 
Nuorten ryhmä 
 
Nuorten ryhmään ovat tervetulleita jo suunnistusta osaavat 12-21 vuotiaat. Ryhmässä harjoitellaan jo tavoitteellisemmin kohti Nuorten Jukolaa, Jukolaa tai SM-kisoja, oman kiinnostuksen mukaan. Ryhmä soveltuu nuorille, jotka haluavat kehittyä, oli tavoite sitten kilpaileminen tai vain harrastaminen omaksi iloksi. Hyvä ohjenuora on, selviytyminen itsenäisesti suorasta radasta. 
 
Harjoitukset aloitetaan alkuverryttelyllä/lämmittelyllä ja sisältävät teeman mukaisen taito-osuuden. Nuoren itsenäistä kehitystä pyritään tukemaan, mukaan tulee niin tietoisuuden lisääminen fyysisistä ominaisuuksista kuin myös antidopingasioista. Tavoitteellisuutta pyritään lisäämään, unohtamatta kuitenkaan hauskuutta ja rakkautta lajiin. 
 
 
Tervetuloa uudet ja jatkavat harrastajat sekä vanhemmat mukaan! 
 
 • Hippo-suunnistuskoulu, Kalenteri, maksut ja liittyminen 2023 
 • Nuorten ryhmä, Kalenteri, maksut ja liittyminen 2023 
 • Ryhmäjaot ja pelisäännöt 
 • Infoa vanhemmille 
   
  Ryhmiin liittyviin tiedusteluihin vastaa: 
  Tommi Piispa  
  tommi.piispa(at)gmail.com  
  puh. 0400 384194 
   
  Rastivarsat järjestää Hippo-suunnistuskoulun ja Nuorten ryhmän yhteistyössä OP Ylä-Uusimaan kanssa. 

  Päivitetty: 17.4.2023
 • - © Rastivarsat ry -


  Tilaa tästä
  Tuet Rastivarsoja