Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Unelmien liikuntapäivä, Tietävälä
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

(Julkaistu Rastivälin numerossa 3/2005) 
 
 
Jorma Hämäläinen 
 
 
ME TEIMME SEN TAAS, SM-KISATALKOOT ONNELLISESTI OHI 
 
 
KIITOS!! 
 
Suuret kiitokset kaikille talkoisiin osallistuneille ja muillekin yhteistyökumppaneille siitä suuresta työmäärästä, joka mahdollisti SM-kisojen onnistumisen. Suuri tavoitteemme järjestää ykkösryhmän SM-kilpailut on toteutunut. 
 
 
Lyhennelmä järjestelyistä 
 
Kisat myönnettiin meille syksyllä 2001. Sergei Sibilev suoritti maastotyöt syksyn 2003 ja kesän 2004 aikana vanhan kartan pohjalta. Maastokartoitus vaati paljon aikaa ja sateinen loppukesä vielä vaikeutti tilannetta. Jarkko Ryyppö piirsi kartan kesän aikana otona ja ratamestariryhmä Markku Hämäläisen johdolla pääsi maastoon sitä mukaa kuin paloja valmistui. Kartta ja radat tulivat painosta kaksi viikkoa ennen kisaa. Kartan kustannukset olivat n. 7000 €. Rakentamistalkoot, rastinvienti ja koejuoksut aloitettiin kilpailua edeltävänä viikonloppuna ja viimeisteltiin kilpailuviikon perjantaina ja lauantaina. Kisalehden ja netinmainosmyynti onnistui loppukirin voimalla hyvin (yli 100 mainosta). Lehti jaettiin Orimattilaan ja naapurikuntiin kisaviikon keskiviikkona ja kilpailijoille kilpailukeskukseen tullessa.  
 
 
Kisojen saldo 
 
Kisojen saldoksi jäi mahtava kokemus arvokilpailujen järjestämisestä ja n. 12 000 euroa käytettäväksi seuratyöhön. Kilpailun järjestelyissä ahersi yli sata seuramme jäsentä. Muutamille avainhenkilöille työmäärä nousi erittäin suureksi. Kiire kartanteossa vaikeutti ratamestareiden töitä, mutta aikatauluissa pysyttiin. Nyt meillä on kohtuulliset valmiudet suurienkin kisojen järjestämiseen. 
 
 
Kilpailun kulku 
 
Joukkueita ilmoittautui 342, mutta muutama jäi kotiin. Suunnistajia ilmoittautui kaikkiaan 1127. Kilpailut sujuivat ainakin järjestelyjä sisältä seuranneena erittäin hyvin. Kaikki systeemit sujuivat suunnitellusti. Kisat saivat netissä ja muutenkin jälkikäteen kiitosta kilpailijoilta. Maasto oli parhaimmasta päästä ja sääkin suosi meitä. Päätös parkkipaikkojen järjestämisestä Kankaanmäellä jo alkukeväästä säästi viimehetken muutoksilta. Asfalttitien käyttö yleisöalueena oli piste iin päällä, ei tarvinnut kurassa rämpiä. Paikkakunnan yleisöä oli paikalla yllättävän paljon. Palkintojen jakokin sujui ripeästi.  
 
Hannakaisan organisoima ravintola ansaitsee erityiskiitoksen. Sähkön ja atk-piuhan veto oli yllättävän vaikea manööveri ja jatkuvat sateet tuottivat paljon ylimääräistä työtä rakentajaporukalle. ATK:ssa oli korvaamattomana apuna Timo Kokko ja kuulutuksen hoiti parivaljakko Markku Mäkäräinen ja Harri Koski. Kyseiset henkilöt ensiavun ohella olivat ainoita, jotka saivat korvauksia työstään. 
 
Kilpailukeskus oli purettuna kilpailuiltana klo 18.30. 
 
 

Päivitetty: 25.1.2005
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja