Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Kevätkokous
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

Terve,

Tässä muutama sana noin niinkuin ratamestarin vinkkelistä... 
 
Tosiaan näitä kisoja lähdettiin toteuttamaan aika ripeällä tahdilla nyt kun kerrankin tuo lumitilanne on ollut hyvä. Tosin viime päivien sää on ollut erittäin vaihteleva ja tulee sitä olemaan myös kisoihin asti. Lumi on hieman painunut mutta myös samalla tiivistynyt. Tätä kirjoittaessa urat ovat jotakuinkin valmiina ja erittäin liukkaassa kunnossa. Sään vaihtelu on puolestaan tehnyt sen, että tiheimmissä kuusikoissa puusta on tullut runsaasti roskaa urille. Tätä pyritään korjaamaan toki uria ajamalla ja odottamalla pieniä lumisateita. 
 
Uria on melko paljon ajettuna ja lisänä on kaupungin tarjoamat hiihtoladut, joita on myös runsaasti. Tämä tietää vauhdikasta etenemistä mutta myös runsaasti suunnistushaasteita. Maasto itsessään ei ole erityisen haastavaa, sillä korkeuserotkin ovat varsin maltilliset. Toki erityisesti hiihtoladut seurailevat harjun rinnettä kiermullen ylös ja alas. Alue on hyvin pitkälti erilaista kangasmaastoa tai mäntytaimikkoa. Mutta kuten aikaisemmin todettua niin isompaa kuusikkoakin löytyy. 
 
Radat tulevat olemaan runsasrastisia. 
 
Tervetuloa Orimattilaan! 
 
Harri Hytönen 
ratamestari 
 
Jatkoa 1.3, viimeisenä iltana ennen kisaa... 
 
Viime aikojen jatkuvasti vaihtuva sää on tehnyt homman haastavaksi. Ratoja piti muuttaa melko viime tipassa, sillä osa isommista kuusikoista meni aika lumettomaksi. Jokunen paikka "pelastettiin" lumettamalla mutta joitakin kompromisseja piti tehdä. Ihan parhaalla kalustolla ei ehkä liikkelle kannata lähteä, sillä sulavan lumen myötä pintaan on noussut muutama kivi. Kisapäivänä urat tulevat olemaan taatusti liukkaita, sillä pakkasta on luvassa. Uria on karhennettu perjantaina eli toivotaan ettei edessä ole ihan pahimpia rännejä. Radat on suunniteltu siten, että isoimmissa laskuissa ei pitäisi tulla ketään vastaan. Mäet eivät ole ihan hurjimpia mutta liukas keli vauhdittaa taatusti menoa. 
 
- Harri 
 
 
> Paluu kisan pääsivulle 
 

Päivitetty: 1.3.2019
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja