Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Jukola
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

Kilpailuohjeet - SM-pyöräsuunnistuksen keskimatka ja pariviesti 1.-2.8.2015 Orimattilassa

Alustava versio 31.7.2015. 
Päivitetty Lähtöön opastus, sekä maasto lauantain osalta. 
Tarkista lopulliset ohjeet kilpailukeskuksen ilmoitustaululta.
 
 
Säännöt 
Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja järjestäjän antamia kilpailuohjeita. 
Kilpailun johto 
Kilpailunjohtaja Tom Karppinen, puh. 0400 616 566 
Ratamestari Jari Lehtonen 
Tulospalvelu Risto Kivinen, Resultfellows 
Tiedottaja Tomi Nieminen, puh. 040 531 6753, tomi.nieminen(at)phnet.fi 
Ratavalvoja Matti Laitinen, Metsän Pojat 
TA Heikki Peltonen, SSL 
Maalituomari (su) Timo Hämäläinen 
 
Tuomarineuvosto 
Puheenjohtaja Tuomo Marttinen, IPR 
Jäsen Teuvo Lehtinen, SOC 
Jäsen Päivi Tommola, LS-37  
Liikennesäännöt 
Kilpailijan on noudatettava yleisiä liikennesääntöjä liikkuessaan muun liikenteen kanssa yhteisillä kulkuväylillä. Kohtaavat kilpailijat väistävät toisiaan oikealta. Kilpailijan on kehotuksesta väistettävä takaa tulevaa nopeampaa kilpailijaa. Noudata erityistä varovaisuutta yleisten teiden ylityksissä ja risteysalueilla. Alikulkutunnelissa ajetaan oikeaa puolta. Vaarallisissa kadunylityksissä on liikenteenvalvojia, kilpailijoiden tulee noudattaa heidän ohjeitaan. 
 

KESKIMATKA

Maasto 
Kilpailumaasto on pääsääntöisesti helppo- ja nopeakulkuista kuivaa kangasmaastoa. Alussa pisimmät radat käyvät myös lehtomaisemmassa ja kallioisemmassa maastossa. Toisaalta hiekkaiset polut voivat tuottaa lisähaastetta. Korkeuserot ovat maltilliset, mutta niitä esiintyy koko maaston osalla. Muutamassa kohdassa polkuverkostot ovat huomattavan tiheitä. Kilpailumaasto on asuinalueiden ympärillä, joten muuta liikennettä on syytä varoa, muistakaa liikennesäännöt. Oikominen on sallittua muualla, paitsi kielletyillä alueilla. Kilpailualueella on myös muutama ampumarata, jotka ovat luonnollisesti kiellettyjä alueita. Kilpailualueella olevien soranottopaikkojen reunat ovat paikoitellen erittäin jyrkkiä. Vaarallisimpiin paikkoihin on pääsy estetty nauhoituksella. Soranottopaikkojen työmaaliikennettä tulee varoa erityisesti. 
 
Rastit 
Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Rastit sijaitsevat uran vieressä. Leimasinlaite on rastilipun yläpuolella. Leimasinlaitteen yläosassa on rastitunnus, jonka korkeus on 3 cm. 
 
Kartta 
Kilpailukartan mittakaava on 1:10 000. Kartta on valmistunut heinäkuussa 2015 ja se on tuloste. Kartta on tehty pyöräsuunnistukseen. Kartanvaihto on kaikilla sarjoilla. Kartat on nidottu yhteen ja ne jaetaan lähdössä. Seuraavalla karttalehdellä rastien numerointi jatkuu järjestyksessä eteenpäin. Keskimatkan karttojen koko on A4. Rastinmääritteitä ei ole, rastitunnus on rastinumeron perässä (esim. 7-132). Motocrossradan alueella olevien endurourien kuvaus on tehty kuvausohjeista poiketen kapeammalla uramerkillä luettavuuden parantamiseksi. Samoin on tehty myös pienellä alueella (vedenottamon lähialueella). 
 
Lähtöajat 
Ovat nähtävillä kilpailukeskuksen ilmoitustaululla sekä netissä www.rastivarsat.fi 
 
Lähtö 
Lähtöpaikalle on matkaa 2,7 km pääosin kevyenliikenteen väylää (asfaltti), ole varovainen tienylityksissä. Lähtöön opastetaan infosta saatavalla karttapalalla, jonka ohjeita ja reittiä on noudatettava. Lähdössä on WC. 
Lähtöön opastavaan karttaan on merkattu tussilla reitti lähtöön.  
 
Lähtö tapahtuu seuraavasti (min. ennen lähtöaikaa): 
4 min. kutsutaan lähtöruutuun 
3 min. nollataan EmiTag-kortti 
2 min. kilpailija voi tutustua mallikarttaan 
1 min. kilpailija saa ottaa kartan 
0 min. Lähtö tapahtuu kilpailukellon äänimerkistä. 
 
Verryttely 
Verryttely on sallittua lähtöön johtavalla reitillä. 
 
Maali 
Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin. Kilpailijan ajaessa maalilinjan yli hänen kilpailuaikansa kirjautuu automaattisesti. Maali suljetaan lauantaina viimeistään klo 18.00. 
 
Keskeyttäneet 
Keskeyttäneiden kilpailijoiden on ilmoittauduttava maalissa. 
 
Leimausjärjestelmä 
Kilpailussa käytetään EmiTag-leimausjärjestelmää. Kilpailijalle, joka ei ole ilmoittanut kilpailukorttinsa numeroa, varataan vuokrakortti. Vuokrakortin saa infosta ja siitä veloitetaan 5 €/päivä. Tutustu leimaukseen kilpailukeskuksen mallirastilla. Muista palauttaa vuokrakortti, palauttamattomasta vuokrakortista peritään 90 €:n maksu. 
 
Emit-numeron tarkistus 
Tarkista lähtöluettelosta, että EmiTag-korttisi numero on oikein. Virheellinen EmiTag-numero on vaihdettava infossa ennen lähtöpaikalle siirtymistä. Väärällä EmiTag-numerolla maaliin leimauksesta seuraa hylkäys. EmiTag-numeron tarkistaminen on kilpailijan vastuulla. 
 
EmiTag-kortin toiminnan tarkistus 
Kilpailukeskuksessa on EmiTag-kortin tarkistuspiste mallirastin yhteydessä, opaspaalun vieressä. EmiTag-Kortin toimintakuntoisuuden toteaminen on kilpailijan vastuulla. Mikäli EmiTag-kortti ei toimi, käy hakemassa vuokrakortti infosta.  
 
Kilpailunumerot 
Kilpailunumerot on noudettavissa infosta. Kiinnitystarvikkeina käytetään nippusiteitä, joita on saatavilla samassa paikassa. Numero tulee kiinnittää pyörään siten, että se on luettavissa edestäpäin katsottaessa. Numerot kerätään pois maalissa. Palauttamattomasta numerosta peritään 10 €:n maksu. 
 
Palkinnot 
Keskimatkan kilpailussa jaetaan mitalit kunkin sarjan kolmelle parhaalle. Sarjoissa H16-H70 ja D16-D65 jaetaan lisäksi plaketit sijoista 4-6. Voittajat palkitaan myös kunniapalkinnoin. 
 
Matkat
Sarja   Matka suoraan   Matka uraa pitkin   Rastien määrä 
H21 11,8 km 15,7 km 27 
H20 9,4 km 12,5 km 21 
H18 8,2 km 10,9 km 21 
H16 6,6 km 8,8 km 16 
H35 9,4 km 12,5 km 21 
H40 8,2 km 10,9 km 21 
H45 8,2 km 10,9 km 21 
H50 6,6 km 8,8 km 16 
H55 5,5 km 7,3 km 13 
H60 5,5 km 7,3 km 13 
H65 4,8 km 6,4 km 10 
H70 4,8 km 6,4 km 10 
H75 4,0 km 5,3 km 10 
 
D21 9,4 km 12,5 km 21 
D20 6,6 km 8,8 km 16 
D18 6,6 km 8,8 km 16 
D16 5,5 km 7,3 km 13 
D35 6,6 km 8,8 km 16 
D40 5,5 km 7,3 km 13 
D45 5,5 km 7,3 km 13 
D50 4,8 km 6,4 km 10 
D55 4,8 km 6,4 km 10 
D60 4,0 km 5,3 km 10 
D65 4,0 km 5,3 km 10
 

PARIVIESTI

Maasto 
Viestikilpailun maasto on pääosin varsin hyväpohjaista mäntykangasta. Kilpailualue ylittää kaksi tietä, joilla liikkuu jonkin verran ajoneuvoja. Varovaisuutta kilpailutilanteesta huolimatta ja muistakaa liikennesäännöt. Oikominen on sallittua muualla, paitsi kielletyillä alueilla. Ampumaradat ovat kiellettyä aluetta ja ne on merkitty karttoihin. Kilpailualueella olevien soranottopaikkojen reunat ovat paikoitellen erittäin jyrkkiä. Vaarallisimpiin paikkoihin on pääsy estetty nauhoituksella. 
 
Rastit 
Mallirasti on kilpailukeskuksessa. Leimasinlaite on rastilipun yläpuolella. Leimasinlaitteen yläosassa on rastitunnus, jonka korkeus on noin 3 cm. 
 
Kartta 
Kilpailukartan mittakaava on 1: 10 000 kaikilla sarjoilla. Kartta on valmistunut heinäkuussa 2015 ja se on tuloste. Kartta on tehty pyöräsuunnistukseen. Viestikarttojen koko on A4. Rastinmääritteitä ei ole. Rastitunnus on rastinumeron perässä (esim. 3-146). Motocrossradan alueella olevien endurourien kuvaus on tehty kuvausohjeista poiketen kapeammalla uramerkillä luettavuuden parantamiseksi.  
 
Lähtö 
Lähtöalue on motocrossradan länsipäässä P-paikan eteläpuolella. Ensimmäisen ja toisen osuuden viestinviejien on kuljettava lähtö/vaihtoalueelle nollauspisteen kautta. Lähtöön kokoonnutaan 5 min ennen lähtöaikaa. Lähtö tapahtuu juoksulähtönä, jossa pyörät ovat valmiina niille osoitetulla alueella. Kartat jaetaan kilpailijoille maahan väärinpäin. Lähtölaukauksen jälkeen saa ottaa kartan, ja juosta pyörälle. Lähdöstä ajetaan K-pisteen kautta kilpailumaastoon.
Lähdöt klo 
10.00 H21 
10.05 H80, D21 
 
12.00 H20, D100, D120, D140 
12.05 H120, H16, D16, D80 
12.10 H100, H140, D20
Verryttely 
Verryttely/lämmittely on sallittua lähtöalueella. 
 
Vaihto/maali 
Viimeiseltä rastilta on viitoitus vaihtoon/maaliin. Kun kilpailija ylittää maalilinjan hänen kilpailuaikansa kirjautuu automaattisesti. Vaihtoon tullaan vasenta linjaa ja maaliin oikeaa linjaa (linjat erotettu nauhalla). Varsinainen vaihto tapahtuu vaihtopuomilla käsikosketuksella. Lähtevä kilpailija ajaa karttatelineelle ja ottaa oman karttansa. Kilpailumaastoon ajetaan K-pisteen kautta. Mikäli toinen kilpailija on ottanut väärän kartan, antaa toimitsija hänelle uuden kartan, aikahyvitystä ei tule. Vaihtoon tullut kilpailija menee leimantarkastukseen ja kartan luovutukseen, jonka jälkeen nollauspisteen kautta takaisin vaihtoalueelle. 
 
Keskeyttäminen 
Keskeyttäneiden joukkueiden on ilmoittauduttava maalissa. 
 
Leimausjärjestelmä 
Kilpailussa käytetään EmiTag-leimausjärjestelmää. Kilpailijalle, joka ei ole ilmoittanut kilpailukorttinsa (ranneke) numeroa, varataan vuokrakortti. Vuokrakortin saa infosta ja siitä veloitetaan 5 €/päivä. Tutustu leimaukseen kilpailukeskuksen mallirastilla. Muista palauttaa vuokrakortti, palauttamattomasta vuokrakortista peritään 90 €:n maksu. 
 
Emit-numeron tarkistus 
Tarkista lähtöluettelosta, että EmiTag-korttisi numero on oikein. Virheellinen EmiTag-numero on vaihdettava infossa ennen lähtöpaikalle siirtymistä. Väärällä EmiTag-numerolla maaliin leimauksesta seuraa hylkäys. EmiTag-numeron tarkistaminen on kilpailijan vastuulla. 
 
EmiTag-kortin toiminnan tarkistus 
Kilpailukeskuksessa on EmiTag-kortin tarkistuspiste mallirastin yhteydessä, opaspaalun vieressä. EmiTag-Kortin toimintakuntoisuuden toteaminen on kilpailijan vastuulla. Mikäli EmiTag-kortti ei toimi, käy hakemassa vuokrakortti infosta.  
 
Kilpailunumerot 
Kilpailunumerot on noudettavissa infosta. Kiinnitystarvikkeina käytetään nippusiteitä, joita on saatavilla samassa paikassa. Osuuksien 1, 3 ja 5 numerot ovat 101-199, osuuksien 2, 4 ja 6 numerot ovat 201-299. Kilpailunumeron 1. numero kertoo osuuden ja kaksi seuraavaa joukkueen numeron. Esim. joukkue 67 ajaa numeroilla 167 ja 267. Maalin tulon jälkeen numerot kerätään pois. Palauttamattomasta numerosta peritään 10 € maksu. 
 
Palkinnot 
Viestissä jaetaan mitalit kunkin sarjan kolmelle parhaalle joukkueelle. Sarjoissa H/D21, H/D20, H/D16 jaetaan plaketit sijoille 4-6. Voittajajoukkueille jaetaan myös kunniapalkinnot. 
 
Matkat
Sarja  Matka suoraan  Matka uraa pitkin  Rastien määrä 
H21 4,2-4,5 km 5,6-6,0 km 9-11 
D21 3,6-3,7 km 4,8-5,0 km 9-10 
H16 2,8-3,0 km 3,7-4,0 km 7-8 
D16 2,4-2,5 km 3,2-3,4 km 7 
H20 3,6-3,7 km 4,8-5,0 km 9-10 
D20 2,8-3,0 km 3,7-4,0 km 7-8  
H80 3,6-3,7 km 4,8-5,0 km 9-10 
D80 2,8-3,0 km 3,7-4,0 km 7-8 
H100 2,8-3,0 km 3,7-4,0 km 7-8  
D100 2,4-2,5 km 3,2-3,4 km 7 
H120 2,4-2,5 km 3,2-3,4 km 7 
D120 2,2 km 2,9 km 6-7 
H140 2,2 km 2,9 km 6-7  
D140 2,2 km 2,9 km 6-7
 

MUITA YLEISIÄ OHJEITA

Ensiapu 
Ensiapupiste sijaitsee kilpailukeskuksessa. Maastossa ei ole ensiapupistettä. 
 
Kahvio 
Kilpailukeskuksessa sijaitsevasta kahviosta voi ostaa pientä purtavaa, sekä maukkaita Merosen grillimakkaroita. 
 
Muksula 
Muksulapalvelut löytyvät kilpailukeskuksesta. 
 
Pesupaikka 
Pyörien pesu on mahdollista kilpailukeskuksessa. 
Kilpailijoilla on mahdollisuus käydä suihkussa Orimattilan Urheilutalolla. Matkaa sinne on noin 6 km ja osoite on Opintie 6, Orimattila. 
 
Matkailuautoissa majoittuminen 
Ei ole sallittua kilpailukeskuksessa. Matkailuautoilijat voivat majoittua Kehräämön takana olevalle hiekkakentälle  
osoitteessa: Pakaantie 1, Orimattila. Lisätietoja saa infosta. 
 
Jätteiden käsittely 
Kilpailukeskusalueella on jätteitä varten keräyspisteitä. Ole ystävällinen, älä roskaa ympäristöä.  
Huomioithan myös, että kilpailukeskus on pohjavesialueella. 
 
Löytötavarat 
Toimitetaan infoon. Kilpailun jälkeen löytötavaroita voi kysellä tiedottajalta, puh. 040 531 6753, sähköposti tomi.nieminen(at)phnet.fi.  
 
Kilpailuonnea! 
 
Rastivarsat
 
 
Paluu kisan pääsivulle 
 

Päivitetty: 31.7.2015
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja