Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Lasten aluekuppi
Uutiset
Orimattila TrailRun
Heiska ylivoimainen miehissä
Muokattu:24.10.2021 >>Lue
Seuran mestaruusyö 13.10
RaVa yömestaruus suunnistettiin Ampumaradalla 13.10.2021
Muokattu:19.10.2021 >>Lue
Halikko-viesti 2021
Kauden päätösviesti Halikko suunnistettiin 10.10 Salossa.
Muokattu:14.10.2021 >>Lue

Mattotestit

 
Harjoitustasojen määrittämiseksi ja fyysisen suorituskyvyn seuraamiseksi seura tukee tavoitteellisesti harjoittelevien H/D18…H/D21 –sarjojen suunnistajien testejä. Rastivarsat on käyttänyt useiden vuosien ajan Pajulahden testiasemaa mutta jos jokin muu testiasema sopii tilanteeseen paremmin, on sen käyttäminen mahdollista. Nuorille urheilijoille suositellaan kynnystestiä juoksumatolla. Hengityskaasuanalyysin sisältävä testi antaa tarkempaa tietoa ja se juostaan maskin kanssa. Tämä on kynnystestiä kalliimpi ja tulee kyseeseen kun säännöllistä harjoittelua on takana muutama vuosi.  
 
Mikä on oikea aika testissä käymiselle? 
 
Normaalisti testissä käydään harjoituskauden alussa, jotta tulevan kauden harjoittelu osataan tehdä oikealla rasitustasolla. Suoraan lepojaksolta testiin meneminen ei ole suositeltavaa mutta kun takana on jokunen viikko – n. 1 kuukausi treeniä, on hyvä aika käydä matolla. Suunnistajalle sopiva hetki on siten joulu-tammikuu ja kevään kisakauden jälkeen kesäkuu.  
 
Testiin valmistautuminen 
 
Oleellista olisi käyttää samaa testiasemaa (ja mieluiten myös samaa testaajaa), jolloin testitulokset ovat vertailukelpoisia toistensa kanssa. Sama koskee myös testiin valmistautumista; testissä kannattaa käydä samanlaisen valmistautumisen jälkeen ja mielellään samaan aikaan päivästä. Testiin ei tarvitse eikä kannatakaan tehdä kilpailuvalmistautumista mutta liian väsyneenä tai väsyneillä lihaksilla tehtynä tulokset eivät anna oikeaa tietoa harjoittelun suunnitteluun. 
 
Testin jälkeen 
 
Testissä saatuja kynnysarvoja, aerobista ja anaerobista kynnystä, hyödynnetään harjoittelussa. Sykemittarin kanssa harjoitellessa varmistamaan että rauhallinen harjoittelu, peruskestävyystreeni, on riittävän rauhallista (palauttavaa ja rakentavaa) ja toisaalta että kovatehoinen harjoittelu, VK / MK, on riittävän tehokasta. 
 
 
Halutessasi käydä testissä, ota yhteyttä Suviin. 
 
 

Päivitetty: 16.6.2016
- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja