Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
>Lapset ja Nuoret
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

Toiminnallinen treeni 12/23
Uutiset
25.3.2024 Lapin Lumirastit
Kaksoisvoitto Miskalle ja Hannu-Pekalle >>Lue
21.3.2024 Kevätkokous
Kerholla perjantaina >>Lue
11.3.2024 Hs SM - takaa-ajo
Miska pronssille, HP seiska >>Lue

Leimausleiri 2021

Matka alkoi maanantai aamuna ani varhain, kun lastauduimme Lahden suunnistajien ja Hollolan Urheilijoiden kanssa bussiin ja otimme suunnan kohti Vuokattia ja Suomen suurinta suunnistusleiriä. Kahdeksan tuntia myöhemmin Vuokatinvaara siinsikin jo silmissä. Kauaa ei urhoollinen retkikuntamme ehtinyt hotellilla vanheta, kun jo lähdimme ensimmäiseen harjoitukseen. Joukko on jaettu iän puolesta kahteen ryhmään, jotka harjoittelivat osittain erillään. Nuorempia suunnistajia mukana oli tänä vuonna Erik, Väinö, Ilona, Siiri J, Iida ja Alexandra. Heitä ohjasivat Heidi ja Tuomo. Vanhempina suunnistajina Kainuun korpia samosivat Siiri H, Vilho, Oskari, Sohvi, Aino, Jonna ja Aada ja heidän perässään yrittivät roikkua Jenna ja Hannu. Ensimmäisinä treeninä päästiin testailemaan sprinttiviuhkoja sekä ottamaan tuntumaa Kainuulaiseen kangasmaastoon. Paria maa-ampiaisen pistoa lukuunottamatta päivä sujui erittäin hyvissä tunnelmissa.  
 
 
Leimaus 2021 Rastivarsojen delegaatio
 
 
Tiistain koittaessa luontoäiti oli apealla tuulella ja sade rummutti aamusta iltaan. Sekin kuuluu lajiin, joten nastarit jalkaan ja menoksi. Päivän harjoituksissa koluttiin vaaran kivikkoisia rinteitä aamulla. Iltapäivällä pistesuunnistettiin rogaining merkeissä nuorempien toimesta ja tehtiin vanhempien kanssa suunnassakulku harjoituksia niin upeassa avoimessa kangasmaastossa, että hymy oli herkässä vaikka vettä vaan valui ja viimeisetkin urheiluvaatteet sitä myöten kastuneet. Illalla oli vaan alkuleirin harjoitusten purkua, lihashuoltoa ja yhteistä pelailua. Saivat samalla varusteet kuivua hotellin huoltohuoneen sangen täyteen tungetuissa kuivauskaapeissa. 
Keskiviikkona valloitimme Vuokatinvaaran. Tuolihisseillä noustiin jylhiin maisemiin ja alas tultiin noin kilometrin ratoja suunnistaen. Nousuja ehti tehdä keskimäärin kaksi. Iltapäivällä nuoremmat suunnistivat viuhkoja ampumaradan ympärillä kangasmaastossa vanhempien noustessa toistamiseen vaaralle. Tällä kertaa tultiin alas länsirinnettä MM-kilpailujen keskimatkan maastoissa käyräsuunnistuksen merkeissä. Illalla purettiin harjoitukset ja kuunneltiin taitoharjoitteluluento käyräsuunnistuksesta. 
 
 
 
Tuolihissillä ylös, suunnistaen alas
 
 
Torstaina oli vuorossa leirikisa jälleen kerran vaikuttavissa kangasmaastoissa. Polkusokkelo oli melkoinen ja tarkkuus korostui suorituksessa. Rastivarsojen nuoret suoriutuivat radoistaan hienosti ja vielä loppusuoran ylämäessä nähtiin todellista kirikamppailua. Orimattilaan palattiin yhdeksän jälkeen ja niin rankka, mutta erittäin antoisa leirimatka sai päätöksensä. 
-Jenna 
 
 
 
Aino (oik.) ja Sohvi tutkivat leirikisan karttaa
 
 
 
Leiriläisen mietteet:  
Leiri oli kiva ja opettavainen. Pidin leirissä siitä että pääsi kokeilemaan erilaisia asioita, kuten rinnesuunnistus. Maasto oli mukavaa ja radat kivoja, pidin erityisesti tiistai aamun treenistä, maanantai-illan treenistä ja leirikilpailusta. Iltaisin oli kivaa ohjelmaa ja yhdessäoloa, lähtisin leirille koska vain uudestaan, vaikka matka oli pitkä.  
-Iida 
 
 
 

10.8.2021

Uutisarkisto

- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja