Rastivarsojen hakupalvelu
> Yleistä
> Yhteystiedot
> Liity jäseneksi
> Kerho
> Asut ja varusteet
> Tiedotus
> Kisoihin ilmoittautuminen
> Irma
> Harjoittelu
> Valmennus
> HIPPO-suunnistuskoulu
> Pyöräsuunnistus
> Orimattilan Iltarastit
> Reittihärvelit
> Kartat
> Järjestämämme kilpailut
> Kuvat
> Suunnistuslinkkejä

2019 Lasten aluekuppi
Uutiset
4.7.2020 Arboretum-rastit Elimäellä
Tukku mukavia sijoituksia >>Lue
29.6.2020 Nuorten uudet ryhmät käynnistyvät
Aloitus 1.7 Salusjärvellä >>Lue
23.6.2020 Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät
Miska jatkaa haastajaryhmässä >>Lue

UUSI RASTIVUOSIKYMMEN ALKAA

Hyvää uutta vuotta kaikille seuran jäsenille ja tukijoille ja suuri kiitos kaikille ahkerille talkoolaisille. 
 
Tulevana vuonna Rastivarsat muuttaa jonkin verran toimintatapojaan. 
 
Nuorisotoimintaan panostetaan palkkaamalla osa-aikainen nuorisotoiminnan vetäjä kesäajaksi. Seuran pitkäntähtäimen tavoite on saada nuorisotoiminnan kautta uusia aktiivisuunnistajia kilpailutoimintaan. Seura on joutunut kasvattajaseuran asemaan kun nuoria on eri syistä siirtynyt muihin seuroihin. 
Hippokoulumaksuihin tulee pieniä muutoksia. Tavoitteena on saada myös nuorten perheet seuran jäseniksi.  
 
Kilpailutoiminnassa seuralla on muutama huippu, joita tarvitaan nuorten esikuvina. Hiihto- ja pyöräsuunnistuksesta on odotettavissa menestystä viime vuoden malliin. Viime vuonna erityisesti nuoret pyöräsuunnistajat menestyivät ilahduttavasti mieshiihtosuunnistajien lisäksi. Seuran talous mahdollistaa sen, että seura maksaa tulevana vuonna kaikki viestit, SM-kilpailut ja aluemestaruuskisat seuran jäsenille. Nuorille maksetaan kaikki osanottomaksut, mutta vanhemmilla on kansallisten osalta omavastuut, jotka selviävät alkuvuonna kotisivuilta. 
 
Orimattilan iltarasteilla on tärkeä merkitys seuralle. Tavoitteena on tarjota parhaiten järjestetyt iltarastit lähiseudulla. Tulevana vuonna kartoitetaan pari aivan uutta maastoa iltarastikäyttöön. Paljon järjestäjiä taas kesällä tarvitaan iltarastitalkoisiin. Erityiskiitos viime vuoden pääjärjestäjille. Kartoituspuolelle on luvassa pientä kartoitustukea kaupungilta. 
 
Kilpailujen järjestämisen suhteen on viime vuotta hiljaisempaa. Keväällä järjestetään kansalliset Hennassa. Jos Jukolan viesti AR:lle ja Rastivarsoille myönnetään kesäkuussa on edessä seuran historian suurin talkooponnistus. 
 
Talkoopuolella jatkuvat joulukuusien leikkaus-, raivaus- ja myyntitalkoot. Rastivarsojen kuusilla oli jouluna kova kysyntä. Myyntityöhön kaivattiin nuoria kuusenmyyjiä asiakkaitten toimesta, muistetaan se tulevaisuudessa. Kiitos ikääntyvälle kuusitiimille jälleen kerran. 
Tärkeäksi tulonhankintamuodoksi on muodostunut erilaisten avustushakemusten täyttäminen ja sponsorisopimusten hankinta. Tässä on vielä paljon opittavaa ja kaikkien seuran jäsenten on oltava aktiivisia esim oman työpaikkansa suuntaan. 
 
Seuran jäsenmäärä on saatava kasvu-uralle. Tässä on tehtävää seuraväelle. Uusia toimintamuotoja on kehitettävä, että jäsenmaksulle saadaan myös vastinetta. Hyvänä esimerkkinä tästä olivat matalan kynnyksen liikuntaillat kehräämöllä syyskaudella. 
 
Näillä mietteillä kohti rastivuotta 2020 ja tulevia haasteita. 
 
Jorma Hämäläinen, puheenjohtaja

9.1.2020

Uutisarkisto

- © Rastivarsat ry -


Tilaa tästä
Tuet Rastivarsoja